Eend

Eend

Eenden worden gekweekt voor het vlees en ook de eieren kan men eten. Hun veren worden gebruikt voor de vulling van donsdekens.

In China wordt eend veel in de keuken gebruikt. Bekende gerechten zijn Peking-eend, gelakte eend, eend met sinaasappelsaus, enz...

Wist je dat:

  • Eenden nooit helemaal nat worden. Ze hebben waterafstotende veren waardoor het water van hun veren loopt.
  • Een eend wel 15 jaar kan worden.
  • Het eerste wat een eendje ziet als het uit het ei komt, beschouwt het als zijn moeder. Dit kan bijvoorbeeld een hond, een voetbal of een kindje zijn.
  • De badeend geen echte eend is, maar wel leuk om mee te spelen? De WC-eend is dan weer iets anders.

Dierengeluiden: Kwaak (Nederlands) - Coin (Frans) - Mak (Albanees) - Krja (Russisch) - Kap (Thaïs) - Braaaq caaq (Nepalees)

Woerd – Eend - Piel

Geslachtsrijp na ongeveer 1 jaar  - Broedtijd - 28 dagen