Groenten

kraampje

Op het Neerhof produceren we sinds 2016 meer dan 40 verschillende soorten groenten. Daaronder bevinden zich de klassieke moestuingroenten (sla, boontjes, spruiten,..) maar we proberen ook minder bekende gewassen aan jullie voor te stellen waaronder warmoes, boerenkool, postelein, etc. Een rijk, verassend en gevarieerd groentepalet dat je zelden in de supermarkt vindt. Al onze groenten worden geteeld volgens het principe van de bio-landbouw. Dit betekent een natuurlijke teelt waarin respect en zorg voor bodem, dier en omgeving centraal staan, zonder gebruik van chemische bestrijdings- of groeimiddelen om planten in hun groei te forceren. Met onze tunnel kunnen we de seizoenen wat verlengen en voorzien in smaakvolle tomaten en komkommers tijdens de zomermaanden.

Verkoop

Wat we produceren trachten we via korte keten te vermarkten. In onze hoevewinkel kan je terecht voor verse, seizoensgebonden groenten en fruit. We kiezen in de eerste plaats voor verse producten van ons eigen veld, daarnaast werken we samen met boeren uit de buurt die we kennen (steeds van gecontroleerde bio-landbouw). Zo proberen we het aantal voedselkilometers te beperken. Als het echt niet anders kan vullen we aan met groothandel om tot een volwaardig en voldoende afwisselend aanbod te komen.

Zelfoogst

Tijdens de zomermaanden (juni tot oktober) kan je ook zelf oogsten op het veld. Verser kan niet. Je ervaart hoe alles groeit en bloeit een eet met de seizoenen mee. Hoe werkt het? Je meldt je eerst aan, op ons info bord vind je welke groenten je op dat moment kan oogsten. Wij voorzien mesjes en een oogstmand, een boodschappentas breng je zelf mee. Op het veld staat met vlaggen en infobordjes aangeduid waar en hoe je kan oogsten. Wat je oogst, neem je mee. Na je bezoek aan het veld kom je langs de kassa en wordt alles afgerekend.

Groentenpaketten

Wekelijks stellen we ook een groentemand samen. Op die manier kan je proeven van het beste wat het veld op dat moment te bieden heeft en leer je ook nieuwe groenten kennen. De samenstelling kan je vinden op deze website, of schrijf je in op onze nieuwsbrief [link toevoegen]en ontvang daarnaast ook kort veldnieuws en leuke receptideeën. Je kan kiezen tussen een kleine (10€, 5 à 6 artikels) of grote (15€, 7 à 8 artikels) groentemand en afhalen tijdens de openingsuren van de winkel op zondag 14u tot 17u.